Mouka bez lepku.
Rýže je lehce stravitelná potravina, vyvolává pocit nasycení. Je přirozeně bezlepková, vhodná pro celiaky. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost bezlepkových směsí. Hodí se na přípravu bezlepkových pokrmů nebo jako náhrada části pšeničné mouky při kuchyňských úpravách běžných pokrmů.
Recept pro inspiraci: Palačinky z rýžové mouky
- Smícháme 1 hrnek rýžové mouky, 2 lžíce třtinového cukru, lžičku prášku do pečiva a špetku soli. Přilijeme hrnek mléka a vymícháme v hladkou směs bez hrudek. Poté vmícháme 1 vejce a 3 lžíce oleje. Po malých dávkách smažíme palačinky na olejem potřené pánvi. Podáváme na sladký i slaný způsob.
Složení:
- mletá loupaná zrna rýže
Výživové údaje ve 100g výrobku:
Energetická hodnota | 1492kJ/357kcal |
Tuky | 0,7g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | - |
Sacharidy | 79,2g |
- z toho cukry | - |
Bílkoviny | 7,3g |
Sůl | 0,0g |
Obsah: 400 g