Kniha Vám pomůže orientovat se mezi přídatnými látkami, tzv. "Éčkami". První kapitolu tvoří slovníček důležitých pojmů, ve druhé jsou definovány jednotlivé kategorie přídatných látek (konzervanty, emulgátory atd.). V několika dalších kapitolách naleznete obecné informace o používání přídatných látek, jejich testování, možném vlivu na lidské zdraví a řadu dalších. V šesté kapitole jsou popsány všechny přídatné látky, které se mohou v České republice v potravinách používat i některé látky, které jsou v současné době zakázány, ale mohou být v budoucnu povoleny nebo se používají v cizině. U každé látky je uvedena stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky a legislativní status.
- Vydalo nakladatelství: EcoHouse - 3. dotisk
- Autor: Dr. Tereza Vrbová
- Počet stran: 280
- Vazba: měkká
- Rok vydání: 2008
- Formát: 14,8 × 21 cm
- Jazyk: český
- Žánr: Zdraví
- EAN: 9788023875041
- ISBN: 978-80-238-7504-1
.